Therapie

Psychologische begeleiding voor, tijdens en na de zwangerschap 

 

Hoe ervaar je de veranderingen in je lichaam? Hoe ga je om met de onzekerheid, angst, onwetendheid? Wil je meer informatie over hechting voor de geboorte en hoe je met dat kindje in je buik al kan communiceren?

Na de bevalling staan we stil bij hoe je deze hebt ervaren, hoe de eerste dagen verlopen, wat jouw bezorgdheden en angsten zijn, maar ook jouw kleine overwinningen! 

Samen zoeken we onze weg in dat prille ouderschap en geef ik jullie informatie over samen spelen, slapen, verbinding maken en hechting. 

Ik kom ook aan huis (gratis in een straal van 15km rond Oetingen!). 

 

Untitled design 3

Voor wie is dit aanbod?

Voor ouders die graag wat houvast hebben tijdens een spannende periode in hun leven. 

De sessies kunnen individueel verlopen of als koppel.  

Wat komt er aan bod?

Voor de zwangerschap staan we stil bij gezond zwanger zijn, het belang van een gezonde levensstijl, winnen we informatie in over jullie eigen opvoeding en gezin van herkomst. Tijdens de zwangerschap staan we stil bij de veranderingen en de onzekerheden dat het met zich kan meebrengen. We denken samen ook al eens na over welke waarden en normen we in de opvoeding zeker wensen mee te geven. Er wordt een introductie naar mild ouderschap gegeven en emotieregulatie. Na de zwangerschap is er ruimte om te reflecteren over de vele veranderingen bij jezelf, je partner, jullie als koppel. Communicatie en verbinding staat hier centraal. Samen leren jullie ouders worden, maar vergeten jullie het koppelgedeelte niet.