Therapie

Rouw en verlies – Kinderwensconsulente

Een wens. Een hoop. Een ongepland traject. Verlies. Verdriet. Boosheid. Kracht vinden. Opnieuw hopen.

Manu Keirse zegt dat rouwen arbeid is. Het is werken. Hard werken. En soms lukt het ons alleen of samen met onze omgeving. En soms zijn we te lang sterk gebleven waardoor we geen kracht meer hebben om het alleen te kunnen. Maar waar jij of jullie wel de kracht nog hebben om hulpverlening aan te spreken. 

Sinds 2020 specialiseer ik me in pre- en postnatale zorg. Dit omvat onder andere ouders die een (onvervulde) kinderwens hebben, moeilijk of niet zwanger kunnen raken, een IVF-traject aangaan, een ongeboren kindje of een pasgeboren baby hebben verloren, een moeilijke zwangerschap kenden, een te vroeggeboren kindje hebben,…

Rouw en verlies

Ik volg een opleiding rond verlies en rouw via VZW Kinderwens Expertisenetwerk, die leidt tot een certificatie. Dankzij mijn eigen ervaring en theoretische achtergrond beschik ik over de nodige rugzak om jullie te ondersteunen. Samen zoeken we naar de therapievorm die bij jullie past: gesprekken, creatieve therapie, rustmomenten,… Er is ruimte voor jullie verhaal, jullie pijn en verdriet, maar ook jullie hoop en jullie krachten.

Het is mogelijk om de therapie individueel te volgen of als koppel.